Dejligt juleligt

For at gøre julen endnu dejligere byder én af Coors dygtige og prisbelønnede kokke, Johan Lundberg, på en opskrift på biscotti, der er en ganske vidunderlig slags hård kage, som smager af jul. Disse biscotti vil endda kunne købes i udvalgte FOOD by Coor-kantiner op til jul.

- For mig symboliserer disse biscotti meget af det, som FOOD by Coor står for. Den rene smag stammer fra sæsonens økologiske råvarer, og kagerne er bagt med glæde og et nænsomt håndelag. Det er mad, når det er allerbedst, siger Johan Lundblad.

Kagerne er nemme at bage og bliver en garanteret succes. De passer perfekt som tilbehør til gløgg og julens kaffeborde. På italiensk betyder biscotti 'bagt to gange', hvorfor kagerne altid skal bages to gange i ovnen. Man kan fryse kagerne efter den første bagning, og derefter bage dem anden gang, når de skal bruges. Prøv!

Julebiscotti

  • 500 g hvedemel (helst økologisk)
  • 500 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 g safran (2 poser)
  • 5 æg (helst økologiske)
  • 1 appelsin (skal + saft) (helst økologiske)
  • 1 citron (skal + saft) (helst økologiske)
  • 100 g smuttede mandler (helst økologiske)
  • 100 g pistacienødder
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 100 g tørrede blommer
  • 100 g rosiner

1. trin

Bland sukker, mel og bagepulver i en skål. Riv appelsinen og citronen, og pres saften ud. Hæld safran i saften. Rør blandingen af sukker og mel med hånden eller (endnu bedre) med en køkkenmaskine.

Tilsæt halvdelen af æggene, og ælt dejen sammen til en jævn masse. Tilsæt herefter resten af æggene, og ælt igen dejen sammen til en jævn masse. Tilsæt saften med safran, og sørg for at arbejde det hele godt sammen. Hæld nødder og tørret frugt i blandingen, og arbejd igen det hele godt sammen. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for blød.

Form dejen til 6 små aflange brød og læg dem på en bageplade med bagepapir. Det er nemmere at forme brødene, hvis man har våde hænder. Bages ved 180 °C i ca. 20-30 minutter. Tag pladen ud og lad brødene køle af. Læg brødene i hver sin frysepose og læg posen i fryseren eller gå videre til 2. trin.

2. trin

  • Skær brødet i tynde skiver med en savtakket kniv, og læg skiverne på bagepladen.
  • Tørres i ovnen ved 140 ºC i ca. 10-15 minutter.
  • Lad kagerne køle af, hvorefter de skal opbevares tørt, f.eks. i en kagedåse.