Voksende intresse for miljøvenlig serviceleverance

For andet år i træk har Coor gennemført en omfattende miljøegenkontrol af de serviceydelser, der udføres i kundernes virksomheder. Dette er sket på baggrund af et brancheunikt miljømærkningsværktøj Coor Green Services. Selv om kravene er skærpet i forhold til sidste års egenkontrol, er resultaterne forbedret, hvilket er et bevis på et stigende miljøengagement hos Coors kunder.

For andet år i træk har Coor gennemført miljøegenkontrol af de serviceydelser, som Coor udfører for forskellige kunder rundt omkring i Norden. Miljøevalueringen er foretaget ved hjælp af Coors egenudviklede miljøværktøj Coor Green Services. Miljømærkningen findes på to niveauer: Guld og sølv. Ud af de 140 auditerede virksomheder opnåede ti miljømærkningen Coor Green Services Gold (fem året før), mens 64 virksomheder opnåede Coor Green Services Silver (51 året før).

Mange af vores kunder har høje ambitioner på miljøområdet, og interessen for Coor Green Services er meget stor. Miljømærkningen garanterer, at størstedelen af de serviceydelser, vi udfører hos vores kunder, gøres på en miljøvenlig måde. Det er med stor glæde, at vi kan konstatere, at flere kunder i år klarer kravene til mærkningen – på trods af at vi har skærpet kravene i forhold til sidste år, siger Magdalena Aspengren, der er miljø- og kvalitetsansvarlig hos Coor.

Coor Green Services er den eneste samlede miljømærkning, der findes i servicesektoren i dag, og det har skabt stor opmærksomhed. Evalueringsværktøjet er dynamisk og tilpasses løbende, så det altid fremstår som en reel garanti for en høj miljøambition.

De ti virksomheder, der i 2011 opnåede Coor Green Services Gold, er:

 • Coor Service Management, hovedkontoret i Solna (Sverige)
 • Ericsson, Jorvas (Finland)
 • Evry (tidl. EDB), Solna (Sverige)
 • ICA, Helsingborg (Sverige)
 • ICA, Solna (Sverige)
 • ICA, Sundbyberg (Sverige)
 • Skanska, Oslo (Norge)
 • Skanska Fastigheter Öst, ejendomsdriften (Sverige)
 • Statoil, Harstad (Norge)
 • AB Volvo, FM-virksomheden i Lundby (Sverige)

I Danmark opnåede to virksomheder i år 2011 Silver-status:

 • Ernst & Young, Søborg (Danmark)
 • SAS, Amager (Danmark)

Alle 64 virksomheder, der opnåede Coor Green Services Silver, kan ses på www.coor.se.

Yderligere information, pressebilleder m.v. kan ses på www.coor.com.

Kontaktpersoner for yderligere information:

Magdalena Aspengren
Miljø- og kvalitetsansvarlig, Coor
+46 8 553 959 05

Åsvor Brynnel
Kommunikationschef, Coor
+ 46 8 553 954 04

Mere om Coor Green Services

Coor Green Services er et evalueringsværktøj, der kortlægger serviceydelsernes miljøpåvirkning. Serviceydelserne evalueres ud fra relevante miljøkriterier, der rækker langt ud over det, som loven kræver.

Miljømærkningen findes på to niveauer: Sølv og guld. Evalueringsværkøjet er dynamisk, hvilket betyder, at det løbende tilpasses. Coor gennemfører en miljøegenkontrol hvert år og anvender efterfølgende resultaterne til at drøfte eventuelle tiltag med kunderne.

Værktøjet er unikt i branchen, og Coor er dermed den første servicevirksomhed i verden, der kobler alle relevante miljøforhold sammen og tilbyder kunderne en samlet miljømærkning. I 2011 blev værktøjet nomineret til Diverseys internationale miljøpris "Sustainability Innovation Award".