Coor Service Management afstår fra at bruge nanoteknologi i forbindelse med rengøring

Coor har besluttet indtil videre at undgå brugen af nanoteknik i forbindelse med rengøring. Årsagen er, at de sundhedsmæssige virkninger i forbindelse med brugen af nanoteknologi endnu ikke kendes fuldt ud.

Nanomaterialer er materialer, som er sammensat af meget små partikler ("nanopartikler"). På grund af deres lille størrelse får de nye egenskaber og funktioner. Nanoteknologi går ud på at oprette og bruge disse små strukturer. I de seneste år er der sket en eksplosiv vækst i anvendelsen af nanoteknik, for eksempel inden for rengøringsbranchen. Fortalerne mener, at anvendelsen af nanoteknik giver bedre resultater, og for eksempel frembringer overflader, som er mere holdbare og smudsafvisende, til en lavere pris. Selv om der er mange fordele, er de risici som er forbundet med nanoteknik ikke helt klarlagt. Ifølge den svenske tilsynsmyndighed Kemikalieinspektionen findes der ingen pålidelig testmetode til måling af nanomaterialers indvirkning på miljø og sundhed.

Coor har derfor besluttet indtil videre ikke at benytte ​​nanoteknologi af hensyn til vores medarbejdere, vores kunders medarbejdere og andre, der kommer i kontakt med overflader hvor nanoteknologi anvendes. I Coor Service Management i Danmark har vi aldrig førhen benyttet nanoteknologi til vores rengøring.

- Det er vores mål at tilbyde vores kunder løsninger, der er på forkant med udviklingen, men vi har også et ansvar for de konsekvenser, som vores aktiviteter har for vores medarbejdere, for vores kunder og for miljøet i bredere forstand. Indtil risici og helbredseffekter er helt klarlagt, vil vi derfor afstå fra at bruge nanoteknologi inden for rengøring, siger Nenad Tomovic, fagchef for renhold.

For mere information, venligst kontakt:

Nenad Tomovic, Fagchef for renhold, Coor Service Management A/S
nenad.tomovic@coor.com, 5336 5841