Coor henter topdirektør fra ISS

Thomas Kempf bliver ny driftsdirektør i den danske facility management-udbyder, der er i vækst og ruster sig til nye fremstød i Danmark.

48-årige Thomas Kempf er ansat som ny COO i Coor, der tilbyder integrerede facility management-løsninger inden for interne services og ejendomsservice til virksomheder. Han afløser svenskeren Andreas Lövgren, som efter en årrække i Coor fratræder sin stilling, fordi han til sommer flytter til USA med sin familie.

- Andreas meddelte sidste år, at han i forbindelse med sin kones forestående forskning på Berkeley Universitetet ønskede at tage et afbræk i karrieren for at følge med hende og familien til USA. Det syntes jeg var et modigt og stærkt valg, og vi påbegyndte derfor i efteråret processen med at lede efter hans afløser, fortæller adm. direktør Jørgen Utzon fra Coor.

Coor blev oprindeligt etableret som en del af Skanska-koncernen og var indtil 2005 kendt som Skanska Facilities Management. I 2015 blev koncernen noteret på Nasdaq-børsen i Stockholm.

Stor erfaring med outsourcing-løsninger

Et searchfirma fik til opgave at lede efter Andreas Lövgrens afløser. Feltet af stærke kandidater blev indsnævret undervejs, og valget faldt til sidst på Thomas Kempf, der oprindeligt er uddannet på CBS og har suppleret sin teoretiske ballast med uddannelser fra Stanford og NYU samt en MBA fra Henley.

Sammenlagt har han flere end 20 års erfaring fra ISS både i England og senest i Danmark, hvor han har siddet i direktionen, men har også været andre steder undervejs, blandt andet som Senior Vice President i Saxo Bank og som General Manager for Bunzl Distribution.

- Det bliver spændende at komme til en virksomhed, der fra en udfordrerposition i et ekstremt konkurrencepræget marked har forstået at skabe sig en stærk platform, blandt andet ved hjælp af teknologisk nytænkning og en indlevelsesevne i kundernes forretningskultur, der rækker ud over de enkelte ydelser, siger Thomas Kempf, som forventer at kunne starte i sin nye stilling i løbet af efteråret.

Gearer sig til vækst

Coor betjener både offentlige og private virksomheder i alle størrelser og brancher med interne services som kantinedrift, rengøring, receptionsservice og andre såkaldte soft FM-services. Herudover leveres hard FM-services som håndværksservice, ejendomsvedligeholdelse og energioptimering. Og endelig leveres strategisk rådgivning i form af rapporteringer og projektledelse.

Ansættelsen af Thomas Kempf kommer på et tidspunkt, hvor Coor i Danmark oplever en markant kundetilgang inden for både integrerede løsninger og single service-ydelser og derfor er i gang med at geare sig til yderligere vækst.

- Alene i Danmark betjener vi flere end 20.000 servicebrugere fordelt på mere end 300 adresser. Det kræver en stærk og effektiv driftsorganisation for hver eneste dag at levere de professionelle serviceløsninger, som vores kunder forventer og efterspørger i samarbejdet. Med udsigt til yderligere vækst er jeg utroligt glad for, at vi i Thomas Kempf har fundet en stærk afløser til Andreas Lövgren. Andreas har været ansat i Coor Danmark i mange år og haft en afgørende rolle i koncernen og i den danske organisations vækst, hvor vi er vokset fra 100 medarbejdere til over 1000 i dag. Vi ønsker ham derfor held og lykke i USA og håber, at vi i fremtiden vil se ham tilbage i Coor igen, siger Jørgen Utzon, der som følge af væksten er i gang med at rekruttere flere kræfter til ledelsesteamet i Danmark.

Coor har flere end 6.100 medarbejdere ansat, primært i Danmark, Sverige, Norge og Finland. I 2015 passerede årsomsætningen 6 mia. DKK. Blandt de danske kunder er DR, Falck, GN Store Nord, Haldor Topsøe, L'Oréal, Pandora, politiet, SAS og VELUX Gruppen.

Yderligere information:

Adm. direktør Jørgen Utzon, mail jorgen.utzon@coor.com, mobil 23 63 71 78

Driftsdirektør Thomas Kempf, mail thomas.kempf1967@gmail.com, mobil 21 41 21 66

Læs mere på www.coor.dk og presserum: www.mynewsdesk.com/dk/coor