Rummelighed fra ledelse til gulv

Fokus på det rummelige arbejdsmarked bidrager til en god arbejdskultur hos Coor. Det skaber nemlig værdi hele vejen fra ledelsesgangen til gulvet, når medarbejderne har mulighed for at bidrage til noget, der rækker ud over virksomheden selv.

En målrettet indsats for at bidrage til et rummeligt arbejdsmarked er en del af en god arbejdskultur hos Coor, der er en af Nordens største udbydere af integrerede Facility Management-løsninger inden for ejendomsdrift og interne services som rengøring, reception, posthåndtering og kantine. Filosofien er, at det skaber stolthed og trivsel fra ledelse til gulv, når man får mulighed for at bidrage til noget, der rækker ud over virksomheden selv.

Coors rummelighedsfilosofi giver sig blandt andet til kende gennem samarbejde med private aktører, som hjælper ledige borgere tættere på arbejdsmarkedet gennem praktikforløb eller arbejdsprøvning.

- De opgaver, vi kan tilbyde, er forholdsvis lette at gå til og kræver ikke den store oplæring. Derfor er det et ideelt sted for personer, der har behov for at ”få banket rusten af”, fortæller HR chef Ulla Amtoft.

 

En svær balancegang

En af solstrålehistorierne handler om Dennis. Da driftschef Kasper Bygholm, som har ansvaret for nogle af politikredsene i Coors servicekontrakt med dansk politi, modtog Dennis’ ansøgning til en praktikplads, var Dennis hjemløs. Af denne grund var Kasper en smule forbeholden, da han mødte Dennis første gang. Dennis’ personlige historie rørte ham dybt, men han måtte samtidig overveje, om hans vanskeligheder var for store til at varetage et fuldtidsjob.

- Dennis fik en chance, da jeg kunne mærke, at han blot var en almindelig fyr, der var stødt ind i uoverkommelige vanskeligheder. Han endte med at overraske os alle ved ikke blot at være mødestabil og hårdtarbejdende, men også et utrolig varmt menneske, som er nem at holde af, siger Kasper Bygholm.

Efter fire måneder lykkedes det Dennis at få sin egen bolig. Og under hele forløbet blomstrede han så meget op, at Kasper Bygholm ikke tøvede med at tilbyde ham en fast stilling, da der blev en ledig.

 

Fra hjemløs til fastansat

Godt to måneder efter sin ansættelse har Dennis i dag det primære ansvar for serviceopgaverne på politistationen på Artillerivej på Amager. Han har været glad for at få en chance for at blive en del af arbejdsmarkedet igen.

- Da jeg rigtig gerne ville vise, at jeg var klar til at arbejde igen, har jeg nok givet lidt ekstra af mig selv – blevet lidt længere og arbejdet lidt hårdere end jeg egentlig skulle. Og det er jeg glad for, at Coor har lagt mærke til, fortæller Dennis om sit praktikforløb.

 

Afklaring et mål i sig selv

Det er ikke altid, at et praktikforløb ender med et fuldtidsjob, men det er heller ikke nødvendigvis målet. Johnny Bach har under sit forløb hos Coor fået afklaring omkring sin egen fysiske formåen efter en alvorlig rygskade for fem år siden. Efter arbejdsprøvning i Coor er han blevet klar over, hvad fysikken kan holde til – og at der stadig er brug for ham.

- Jeg har hænderne rigtigt skruet på, så selvom jeg ikke kan løfte tunge ting og være i gang en hel dag, er der stadig en masse, jeg kan bidrage med på politistationen, siger Johnny Bach, som forventes fastansat i flexjob hos Coor fra december.

Selvom den ledige måske ikke vender fuldt tilbage på arbejdsmarkedet, mener Ulla Amtoft ikke, at man skal underkende den værdi, praktikforløbene skaber for alle parter – også hos de faste medarbejdere, der har taget ansvaret som mentorer og ambassadører fuldt til sig.

 

Flere billeder findes på http://www.mynewsdesk.com/dk/coor. Yderligere information:

HR chef Ulla Amtoft, Coor, mail: ulla.amtoft@coor.com, 2787 2400

Dennis vil grundet sin situation ikke have sit efternavn eller personlige kontaktoplysninger offentliggjort. Han og Johnny Bach kan kontaktes gennem kommunikationschef Louise Blom