Coor nomineret til CPH Change Award 2017

Med kun to år som selvstændig division har markedet taget godt imod Coor Property med flere vundne opgaver. Høj medarbejdertilfredshed, god økonomi, et styrket brand og fokus på godt lederskab har nu sikret Coor Property en nominering til CPH Change Award 2017

Det er mindre end to år siden, facility management koncernen Coor grundlagde divisionen Coor Property, der leverer intelligente løsninger til og udfører ejendomsdrift hos danske virksomheder. På trods af den korte levetid er den i dag en inspirerende division for resten af Coor-koncernen. Både i forhold til medarbejdertilfredsheden, men også økonomisk, hvor divisionen har formået at kombinere en høj trivsel og arbejdsglæde med en sund og rentabel økonomi. Nu er Coor Property blevet nomineret til CPH Change Awards 2017 – som én blandt kun tre danske virksomheder.

- Jeg er meget stolt over nomineringen, der er et velfortjent skulderklap til både divisionen og dens medarbejdere, men i høj grad også til hele Coor. Med oprettelsen af divisionen viser Coor, hvordan man kan skabe gode resultater med nytænkning inden for egne rækker, siger Thomas Fog, der er divisionschef for Coor Property.

Property blev lanceret som ny division hos Coor i 2015 for at optimere koncernens arbejde med intelligent ejendomsservice, der indtil da var en del af en samlet Integreret Facility Management-indsats hos Coor.

40 pct. forbedret økonomi

Coor Property er nomineret sammen med Grundfos og IIH Nordic. Baggrunden for nomineringen af Coor Property er divisionsledelsens bevidste arbejde med at gøre virksomheden attraktiv for medarbejdere, ensretning af arbejdsgange samt målrettede anvendelse af innovative forandringsledelsesværktøjer, der har sikret divisionen en god start. Disse faktorer har på kort tid formået at skabe og udvikle en stærk kultur og et højt vidensniveau i en spirende forretningsdivision, der nu kan løfte mere komplekse ejendomsopgaver.

”Etableringen betød, at mere end 120 medarbejdere blev samlet under én division med nye rammer og en ny kultur … At være en attraktiv arbejdsplads har været højt prioriteret igennem hele processen, og derfor har ledelsen fokuseret på samarbejde og klar kommunikation mellem ledelsen og medarbejderne… ” Således skriver CPH Change blandt andet i deres begrundelse for nomineringen af Coor Property.

- Det er ikke bare tom snak, men i høj grad noget, vi har ført ud i livet. Og resultaterne er til at føle på. Blandt andet er økonomien forbedret med 40 pct., mens medarbejdertilfredsheden har øget produktiviteten med 25 pct., og samtidig har vi i Coor Property kun oplevet en enkelt opsigelse på 12 måneder, fortæller en tydeligt stolt Thomas Fog.

Konference om forandringsledelse

CPH Change Award bliver uddelt i forbindelse med konferencen CPH Change Conference & Award 2017, der sætter fokus på forandringsledelse i danske virksomheder. Konferencen, der i år bliver afholdt for anden gang, byder ud over uddelingen af CPH Change Award, også på oplæg af en række key note speakere. Herunder blandt andet Charles Jennings, der er kendt for sin bog om 70:20:10-modellen om lederskab, samt briten Terence Mauri, der har skrevet blandt andet ’The Leader’s Mindset: How To Win In The Age of Disruption. Læs mere om CPH Change award på: http://cphchange.com/

For mere information, pressebilleder m.v. henvises til www.coor.dk eller:

Thomas Fog, Divisionschef, Coor Danmark, + 45 2960 0345, thomas.fog@coor.com