Sprog / Websted

Languages

Change site

Coor vinder udbud om ejendomsdrift hos Novozymes

Behovsstyret vedligehold, avanceret teknologi og langvarigt partnerskab var ligeså vigtig som pris, da Novozymes sendte opgaven med at drifte og vedligeholde alle danske lokationer i udbud. Coor vandt udbuddet

Den nordiske Facility Management-udbyder Coor har netop vundet et fem-årigt udbud, hvor koncernens Property-division fra 1. maj skal levere ejendomsservice med energioptimering og vedligehold af Novozymes' danske faciliteter. Opgaven vedrører Novozymes' lokationer i Bagsværd, Kalundborg og på Fuglebakken i København.

Ny strategi for ejendomsdrift

Tidligere har Novozymes outsourcet al intern og ekstern ejendomsservice til forskellige leverandører, men med valget af Coor som strategisk alliance realiserer virksomheden sin nye strategi for drift og optimering af sine ejendomme.

- Valget faldt på Coor ud fra en række parametre. Med brug af avanceret teknologi forventer vi at kunne energioptimere vores bygninger. Herudover giver Coors Energy Management-løsning os også mulighed for at påvirke energiforbruget gennem positiv ændring af adfærd hos vores godt 2600 medarbejdere i Danmark, siger René Jacobsen, Facility Manager, EMEA & Global Security Officer hos Novozymes og fortsætter:

- Men det væsentligste er et tæt partnerskab med en samarbejdspartner, hvor begge parter i fællesskab opsamler viden og læring igennem double loop-learning og Coors understøttende system. Netop dette ser vi som en stor styrke i modsætning til tidligere, hvor viden var fragmenteret og ikke blev opsamlet og anvendt til strategiske beslutninger på bygningsmassen.

Hurtig betalingstid på investeringerne

Administrerede direktør for Coor i Danmark, Jørgen Utzon, glæder sig over, at Coor har vundet udbuddet, der er det hidtil største for den danske Property-division.

- Ud fra devisen om, at man ikke kan styre, hvad man ikke kan måle, giver løsningen, som Novozymes har valgt, mulighed for let at identificere, implementere og validere en lang række data og vælge teknologiske løsninger, der medfører betragtelige besparelser, øget kontrol og den hurtigste tilbagebetalingstid på investeringerne, siger Jørgen Utzon.

Netop øget anvendelse af IT og digitalisering af ejendomsdriften øger mulighederne for at opnå mere præcise og effektive nøgletal og KPI´er, der kan handles på, fortæller divisionschef for Coor Property Thomas Fog, der er ansvarlig for opgaven hos Novozymes.

- Ved at benchmarke på anlæg og bygningsdele og på de forbedringer, som vi implementerer, kan vi optimere driften og bedre forudsige og planlægge kommende nedbrud. Samtidig kan vi gennem et dokumentérbart datagrundlag bedre udarbejde en vedligeholdelses- og investeringsplan for ejendommene, fremhæver Thomas Fog og fortæller videre, at det er sjældent, at Coor ikke kan finde besparelser på minimum 15-20% ved at energioptimere anlæg og bygningsdele.

Coor forventer at foretage yderligere ansættelser i forbindelse med opgaven, hvor 15-20 medarbejdere skal servicere de 275.000 m². Heriblandt vil der være en vedligeholdelsesanalytiker samt flere lærlinge inden for VVS- og elektrikere-faget.

Yderligere information: