Sprog / Websted

Languages

Change site

Danish PM Lars Løkke Rasmussen visiting Coor workplace | Coor

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøger en af Coors arbejdspladser

På Bording Skole har servicevirksomheden COOR i samarbejde med Ikast Brande Kommune og Ramsdal Gruppen skabt et projekt, hvor over halvdelen af de langtidsledige borgere kommer i job. Et godt eksempel på, at kommuner og virksomheder sammen kan skabe job og tage samfundsansvar, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen på sit besøg d. 14. maj 2019.

- Det gør mig virkelig glad at komme her i dag. COOR og Ikast-Brande Kommune har sammen sørget for at få løst nogle arbejdsopgaver, men de har også samtidig skabt et trampolinspring ind i fremtiden for medarbejderne i projektet. Det var meget inspirerende at høre medarbejdernes historier, sagde Statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han besøgte Bording Skole

Fra COOR fortæller Annette Vindstrup, Divisionsdirektør, at COOR ønsker at tage et samfundsansvar:

-Vi er stolte af at give det enkelte menneske noget at stå op til og indhold i livet. De mennesker, som vi får i job hos os, bliver loyale og meget pligtopfyldende medarbejdere, som er vigtige for både COOR, vores kunder og samfundet.

Hver femte i servicebranchen kommer fra offentlig forsørgelse

Og generelt i servicebranchen har man gode erfaringer med at hjælpe mennesker på kanten af arbejdsmarkedet ind på arbejdsmarkedet, fortæller Jørgen Utzon, adm. Direktør, COOR:

-Tal fra Dansk Industri viser, at mere end hver femte beskæftiget i den private servicesektor enten er ansat i støttet beskæftigelse eller har modtaget offentlig forsørgelse det seneste år. COOR er dermed en del af en stor beskæftigelsesmotor, hvor vi tager ansvar for at få danskere på kanten af arbejdsmarkedet i job. Det ansvar er vi stolte af at tage.

Se film med Line fra Coor, der mødte statsministeren

 

Fakta om projektet

●Projektet er et seksårigt partnerskab med COOR, Ramsdal Gruppen og Ikast Brande Kommune.

●31 ud af 41 borgere er enten i job, eller godt på vej, svarende til 75%

●19 borgere er blevet selvforsørgende, heraf er 2 i fleksjob.