Coor nomineret til Kantineprisen 2017

Fokus på maddannelse og mad-mod, bæredygtige råvarer og personlig kontakt har sikret FOOD by Coor en nominering til Kantineprisen 2017, der for første gang også uddeles til uddannelsesinstitutioner

De unges madvaner skal provokeres, deres grænser og mod til mad skubbes, mens deres forståelse for bearbejdning og brug af råvarer skal rykkes. Disse tanker ligger til grund for køkkenchef Kasper Baggesgaard Andersen fra FOOD by Coor, når han sammen med sit team dagligt udvikler madkoncepter til kantinen på UCC Campus Nordsjælland, hvor Coors kantinedivision FOOD by Coor har ansvaret for kantinedriften.

Siden FOOD by Coor i september fik forpagten på de to UCC kantiner Campus Nordsjælland og Campus Carlsberg, har Kasper haft ansvaret for kantinen på uddannelsesinstitutionen i Nordsjælland. På den korte tid har hans stræben efter at styrke maddannelsen vist sig at have så gode resultater, at kantinen netop er blevet nomineret til Kantineprisen 2017.

Anerkendelse fra nyt kundesegment

Hos FOOD by Coor glæder man sig over nomineringen, der kommer kort efter, at koncernen har udvidet sit fokus inden for kantinedrift. Hidtidig har forretningsdivisionen fokuseret på erhvervsvirksomheder, men ved en revidering af strategien sidste år blev divisionens fokus udvidet til også at omfatte uddannelsesinstitutioner.

- Vi er naturligvis meget stolte af nomineringen, som vi betragter som en stor anerkendelse af vores arbejde. Konceptet i UCC Nordsjællands kantine ligger godt i tråd med FOOD by Coors DNA, der vægter udvikling af madforståelse, kvalitet og bæredygtige råvarer højt. Selvom det er et nyt segment, vi har bevæget os ind på, bekræfter nomineringen og anerkendelsen os i, at der er et marked for god madkvalitet i uddannelsessegmentet, siger divisionschef for FOOD by Coor, Søren Kanne.

Dialog flytter madgrænser

I spidsen for kantinen i Nordsjælland står køkkenchef Kasper Baggesgaard Andersen, der arbejder målrettet med at skabe en kantine, der stikker ud, og som ændrer tankegangen for kantinemad. For eksempel har de afskaffet den daglige pastasalat, ligesom der ikke serveres dressinger til salatbuffeten.

- Mit mål er at rykke ved folks madforståelse og dét, de plejer at gøre. Vi vil gerne vise, at madvarer kan smage forskelligt og tilberedes forskelligt, siger Kasper Baggesgaard Andersen, der bevidst arbejder med at bruge sin viden og kreativitet til at udfordre smagsløgene med nye råvarekombinationer og udvikle nye madkoncepter til de studerende.

En væsentlig del af Food by Coors koncept er nemlig, at køkkenchefer og medarbejdere har frihed til at skabe spændende madoplevelser, der overrasker og provokerer. Et vigtigt element i dette er dialog med brugerne og de studerende.

- For at det skal kunne lykkes, er det vigtigt at tale med folk, se dem i øjnene og lytte til, hvad de har at sige. Vi arbejder på en institution med mange forskellige kulturer og personligheder, og for nogen kan det være svært at blive presset ud i nye ting. Her sørger vi for at indgå i dialog og lader de unge komme med forslag til menuen, fastslår Kasper Baggesgaard Andersen

Fra én til to priser

Landbrug & Fødevarer står bag Kantineprisen, der uddeles for 14. gang til september. I år har organisationen valgt at udvide prisen ved at dele den i to, én til kantiner for virksomheder og én til kantiner for uddannelser.

De nominerede kantiner vurderes blandt andet på deres fokus på sundhed og udfordring af menu, smag og mad-mod samt på arbejdet med madspild og bæredygtighed. De to nominerede kantiner inden for uddannelsesinstitutioner er UCC Campus Nordsjælland Hillerød og køkkenchef Kasper Baggesgaard Andersen fra FOOD by Coor samt Innovationsfabrikken i Kolding og køkkenchef Claus Langballe Frandsen fra IBC.