Sprog / Websted

Languages

Change site

Rengøringsbranchen udvikles med robotter og bioteknik

Smarte rengøringsrobotter, sensorteknik og samarbejdende maskiner som en robotstøvsuger. De er alle innovationer, som er med til at forandre rengøringsbranchen og sætte fokus på miljøvenlig rengøring. Coors specialist Stefan Sernefors lister her nogle af de vigtigste fremtidige trends i rengøringsindustrien.

Rengjøringsroboter for kontor | Coor

Rengøringsbranchen er under konstant udvikling og nye trends er ved at finde vej ind på markedet. Mød nogle af de vigtigste her: 

 • Rengøringsrobot er en selvkørende maskiner, der eksempelvis udfører gulvrengøring af større overflader og gangarealer, er en af de hurtigst voksende trends i rengøringsbranchen.
  – En rengøringsrobot bygger på traditionelle rengøringsmaskiner, der er testet gennem mange år, men med ny teknik, som betyder, at de kan lære at udføre opgaverne på egen hånd. I fremtiden tror jeg, at der vil være flere mindre maskiner, som hjælper med at udføre arbejdet.

 • En robotstøvsuger er et eksmpel på en selvkørende rengøringsrobot. Den samarbejder for at dække et større område - eksemplevis ved erhvervsrengøring. En robotstøvsuger sparer tid, og hvis en af robotterne går i stykker, kan en anden tage over og afslutte arbejdet.

 • Sensorteknik, der måler og kontrollerer diverse faktorer, bliver stadig mere almindelige og påvirker rengøringsbranchen.
  – Data fra disse sensorer kan eksemplevis fortælle, når det er tid at tømme affaldsbeholderen, eller når der skal fyldes op med toiletpapir.

 • Bioteknik er en af de seneste trends i rengøringsbranchen og indebærer rengøring ved hjælp af bakterier.
  – Der findes bakterier, som nedbryder fedt, og som derfor er velegnede i restaurantkøkkener. Andre bakterier spiser ammoniak og fjerner dårlig lugt på badeværelser.

 • Miljøvenlig rengøring bliver stadig vigtigere for både rengøringsleverandører og kunder i forbindelse med rengøring af virksomheder.
  – Der findes vandbehandlingsmetoder, hvor man fx fjerner salt eller overfladespænding, som betyder, at vandet rengør bedre og ikke kræver så meget rengøringsmiddel.

Coor arbejder struktureret med at teste nye teknikløsninger og innovativer, der fremmer optilmal og miljøvenlig rengøring. Disse metoder anvender vi lige nu på flere rengøringskontrakter rundt omkring i Norden.