Sprog / Websted

Languages

Change site

Ro på arbejdspladsen optimerer produktiviteten hos de ansatte

De fleste arbejdsgivere tror, at de har brug for ekstravagante arbejdspladser for at tiltrække de bedste talenter. Det viser sig dog, at bordtennisborde og luksuriøse faciliteter er ikke er det vigtigste - de ansatte vil derimod have et roligt sted at arbejde.

Sofa til medarbejderne til at slappe af på arbejdspladsen | Coor

"Kontorstøj" udgør i dag den næststørste synder, lige efter snakkesagelige kollegager, når vi taler om de ansattes evne til at være produktive. Kontorstøj påvirker ikke kun produktiviteten, men derimod hele medarbejderoplevelsen. Derfor er Space Management vigtig for alle arbejdspladser.
En forbyggelse af dette kaldes akustisk komfort: når et kontor har et godt lydmiljø til forskellige typer arbejdssituationer, lige fra dyb individuel konentration til et stort møde med kollegagerne. 

Vi lister her fem anbefalinger, som kan være med til at minimere kontorstøj: 

1. Tænk på arbejdspladsdesignet 

Sørg for, at selve layoutet på arbejdspladsen er godt. Med andre ord skal du undgå helt åbne kontorlandskaber. En sådan indretning kan fremme fleksibilitet og samarbejde, men manglen på mulighed for støjkontrol kan reducere produktiviteten betydeligt.

Overvej i stedet et aktivitetsbaseret arbejdsmiljø (ABW). Her er både områder til møder og brainstorming. Der skabes også steder til mere støjsvage aktiviteter og koncentreret arbejde, såsom eksempelvis en telefonbås, hvor medarbejderne kan ringe uden at forstyrre deres kolleger.

Telefonboks på en arbejdsplads | Coor

Tip: Anvend en lydisoleret telefonboks eller lignende, hvor de ansatte kan føre telefonsamtaler uforstyrret

Cafeteria | Aktivitetsbaseret arbejdsmiljø | Coor

Tip: Placer "rum med høj trafik" såsom frokostlokaler, køkkener og konferencelokaler langt væk fra arbejdsstationer.

2. Vælg de rette kontormøbler

Moderne kontordesign hælder ofte mod minimalisme; rene overflader, glatte gulve, få møbler og synlige lofter. Selvom dette giver et rent og friskt udtryk, betyder det også, at lydabsorberende materialer har en lille tilstedeværelse. 

Heldigvis findes der en masse æstetiske muligheder for lydabsorberende indretning med akustiske møbler, som har specifikke dimensioner og tekstiler designet til at reducere kontorstøj.

En medarbejder, der skriver på en tavle | Coor

 
Tip: Stil akustiske møbler samlet for at skabe små områder, hvor ansatte kan få ro og holde spontante møder 
 

3. Monter lydabsorberende armaturer 

Der findes både lodret- og vandrethængende akustikplader. De kan hænge vandret fra loftet og er ideelle til arbejdspladser med begrænset vægplads. De reducerer ikke kun støj, men reducerer også ekko. Akustikplader, som hænger lodret ned fra loftet fungerer bedst på kontorer med højt til loftet.

Lydabsorberende armaturer på en arbejdsplads | Coor

Tip: Hvis din arbejdsplads er mindre eller har lavere lofter, er akustiske vægpaneler en bedre mulighed. De kan også fungere som et dejligt farveindspark.

4. Vælg lyddæmpende gulve 

En af de mest effektive og hurtige måder, at reucere kontorstøj på, er ved at beklæde gulvet med gulvtæpper. 

Et populært alternativ til gulvtæppet er en vinylplade (LVT), der fås i forskellige designs, som ikke kun ligner natursten eller hårdt træ, og som også har mange andre fordele. Det koster betydeligt mindre at installere, og det er let t rengøre og vedligeholde. Samtidigt er det også mere holdbart, og vigtigst af alt; lyden optages mere effektivt end med andre hårde belægninger.

5. Bekæmp lyd med lyd 


Mens de ovenstående forslag involverer reduktion af kontorstøj ved at reducere selve støjen i lokalet, kan man ligeledes minimerer den ved at øge støjniveauet - nemlig med et lydmaskeringssystem. Et sådant system giver et konsistent lavt niveau af omgivelsesstøj på arbejdspladsen, hvilket gør det sværere at høre distraherende lyde og samtaler.