Rengjøringsroboter for kontor | Coor

Robotter og bioteknik udvikler rengøringsbranchen

Smarte rengøringsrobotter, sensorer og samarbejdende maskiner. De er alle innovationer, som er med til at forandre rengøringsbranchen. Coors specialist Stefan Sernefors lister her nogle af de vigtigste trends og fortæller, hvordan de påvirker rengøringsfaget.

 • Rengøringsrobotter, selvkørende maskiner, der fx udfører gulvrengøring af større overflader og gangarealer, er en af de hurtigst voksende trends i branchen.
  – Robotterne bygger på traditionelle rengøringsmaskiner, der er testet gennem mange år, men med ny teknik, som betyder, at de kan lære at udføre opgaverne på egen hånd. I fremtiden tror jeg, at der vil være flere mindre maskiner, som hjælper med at udføre arbejdet. Det kan dreje sig om robotstøvsugere, der samarbejder for at dække et større område. Det sparer tid, og hvis en af robotterne går i stykker, kan de andre tage over og afslutte arbejdet.

 • Sensorteknik, der måler og kontrollerer diverse faktorer, bliver stadig mere almindelige og påvirker rengøringsbranchen.
  – Data fra disse sensorer kan fx fortælle, når det er tid at tømme affaldsbeholderen, eller når der skal fyldes op med toiletpapir.

 • Bioteknik er en af de seneste trends i rengøringsbranchen og indebærer rengøring ved hjælp af bakterier.
  – Der findes bakterier, som nedbryder fedt, og som derfor er velegnede i restaurantkøkkener. Andre bakterier spiser ammoniak og fjerner dårlig lugt på badeværelser.

 • Miljøvenlige alternativer bliver stadig vigtigere for både rengøringsleverandører og kunder.
  – Der findes vandbehandlingsmetoder, hvor man fx fjerner salt eller overfladespænding, som betyder, at vandet rengør bedre og ikke kræver så meget rengøringsmiddel.

 

Coor arbejder struktureret med at teste nye teknikløsninger og innovationer og anvender i øjeblikket disse metoder på flere rengøringskontrakter rundt omkring i Norden.