Sprog / Websted

Languages

Change site

VELUX A/S og Coor skaber fremtidens IFM-kontrakt med fokus på bæredygtighed

En af Danmarks største IFM-kontrakter er nu forlænget i fem år med fuld tryk på bæredygtighed, digitalisering og innovation. Det kræver vilje til at eksperimentere og et tæt partnerskab, hvis man vil i mål med bæredygtighed og sætte nye standarder for fremtidens IFM-kontrakter, siger Jørgen Utzon, administrerende direktør, Coor.

Tjenester til pleje af græsplæner udendørs Grønne tjenester | Coor

Den forlængede kontrakt mellem Nordens største IFM-leverandør, Coor og VELUX A/S dækker service på i alt 300.000 kvm i en full-scale IFM-løsning med 150 Coor-medarbejdere. IFM står for Integrated Facility Management og dækker over udformning og servicering af en virksomheds kontorer og bygninger, ejendomsdrift og vedligehold samt rådgivning om optimering i forhold til fx bæredygtighed, økonomi og drift.

I kontrakten er vilje til bæredygtighed i centrum for partnerskabet:

- Vi vil hellere lave et eksperiment end have 1000 ekspertantagelser om bæredygtighed. Når en virksomhed vil være bæredygtig, skal man som VELUX A/S gør, turde ”læne sig ud af vinduet”, og vi skal stille med de rigtige kompetencer. Vi er stolte over at få lov til at fortsætte det gode partnerskab med VELUX A/S om bæredygtighed i verdensklasse, fortæller Jørgen Utzon.

Digitalisering og robotter rimer på reduktion af CO2

I partnerskabet er der konstant fokus på nye løsninger, der giver VELUX A/S et lettere CO2-fodaftryk. Fx på lokationen i Skjern, hvor plænerne nu bliver slået med el-plæneklippere i stedet for benzindrevne, hvilket har givet en CO2-besparelse på 80 procent – et projekt, der skal udbredes til andre lokationer. Og i alle VELUX A/S ´ kantiner har digitalisering af madspild via E-smiley givet mindre madspild og mulighed for at reducere det yderligere. Eric Martin, Senior Director ,VELUX Global Facilities, fortæller:

- Bæredygtighed er ikke noget, man bare opnår. Det kræver daglige prioriteringer, hvilket vi i særdeleshed får mulighed for med forlængelsen af kontrakten. Sammen med Coor er vi på en rejse mod mere bæredygtighed i VELUX A/S,og de næste fem år vil vi afprøve mere, som kan bringe os i mål på bæredygtighed.

Resultater på både økonomi og økologi

Og fremtiden ser endnu mere digital og bæredygtig ud. Via digitale investeringsplaner kan Coor vise, hvornår det fx kan betale sig økonomisk og mht. bæredygtighed at skifte et tag fremfor at vedligeholde det. I kantinerne fokuseres der på lokale råvarer i sæson, samtidig med, at nye løsninger afprøves efter ønsker og behov. I Hørsholm bliver der fx dyrket svampe i kaffegrums til kantinen og produceret honning i bistader på lokationen.

- Vores tætte samarbejde fokuserer hele tiden på at løse de vigtigste opgaver for VELUX A/S med deres fokus på bæredygtighed. Som proaktive partnere kan vi tage et helhedsansvar for vores kundes løsninger, og det glæder vi os meget til at fortsætte med at gøre, slutter Jørgen Utzon.

BÆREDYGTIGHED HOS VELUX A/S

Robot rimer på reduktion af CO2

Elplæneklippere i stedet for benzindrevne har givet en Co2-besparelse på 80 procent (fra 1.514 kg co2 pr sæson til 302,47 kg pr sæson) i Skjern og planlægges at udvides til andre lokationer.

Digitalisering giver resultater på både økonomi og økologi

Digitalisering af madspild via E-smiley giver bedre overblik, mindre madspild og mulighed for at arbejde med at reducere madspild yderligere i forskellige kategorier.
Coor laver digitale investeringsplaner med beregninger på, hvornår det fx kan betale sig at skifte et tag fremfor at vedligeholde det. Det giver VELUX A/S mulighed for at træffe de mest økonomiske og bæredygtige beslutninger omkring deres vedligeholdelse.

Kaffegrums? Det gror man da svampe i!

I kantinerne fortsætter vores fokus på lokale råvarer i sæson, lokale samarbejder med producenter af råvarer, og økologi hvor det giver mening. Vi leverer 100 procent øko-oksekød fra SMG ØKO, og vi eksperimenterer med fx at dyrke svampe i kaffegrums i kantinen og producere honning i bistader i Hørsholm.

Ny kantine og udendørsarealer, der skaber et optimalt workspace

September 2018 åbnede den nye kantine i VELUX A/S ´ lokation i Hørsholm, som Coor har været med til at bygge. En kantine, der er lydisoleret med ”grønne” vægge og derfor bygget til fx også at holde møder i, og hvor man kan gå ud på en stor terrasse og nyde udsigten ud over græsset, der er sået og klippet med respekt for blomster og bier på lokationen. Alt sammen danner det et workplace i særklasse.

Bæredygtig opgaveløsning – bedste team og bedste medarbejder til opgaven

På alle lokationer er der sat QR-koder op, hvor medarbejderne via deres mobil og en QR-kode kan indmelde bestillinger på, hvad der skal laves. Bestillingen prioriteres og fordeles i det digitale opgavesystem, så de bliver løst hurtigt, og VELUX A/S i stedet kan fokusere på det, de er bedst til.

Med et veludvalgt, veluddannet og dedikeret team af medarbejdere og en klar styring af kontrakten sikrer Coor, at VELUX A/S kan fokusere på det, som er deres kerneopgave. Coor sørger for at sammensætte det bedste team med de rette kompetencer på fx tekniker-, El-ventilation -VVS- og energiopgaverne. Det giver optimal udnyttelse af Coor´s medarbejdere og indfrielse af de aftalte mål.

Fokus på specialtilpassede løsninger og styring i hverdagen

VELUX A/S får indflydelse på, hvilke opgaver de vil have løst via en fleksibel arbejdsmodel og løbende dialog om ønsker og behov og med proaktive indspil fra Coor. Det sikrer løsning af det, der er vigtigt for VELUX A/S.