Sprog / Websted

Languages

Change site

Coor vinder DSB sværvægterkontrakt

Det er en offentlig Soft FM-kontrakt, som sætter helt nye grønne standarder, som Coor skal drifte fra 1. oktober 2021. Den trecifrede millionkontrakt dækker kantinedrift, bygningsrengøring, arealvedligehold, affaldshåndtering og andre opgaver for DSB.

Det er en sværvægter af en kontrakt, som netop er kommet ud af standstill-perioden. For ud over at Coor skal stå for rengøring af kontorer, mad til de ansatte i kantinerne og arealvedligehold, så har DSB også et stort kundefokus og en stærk profil på bæredygtighed, som skal indfries. DSB har et miljømål om at nå op på hele 90 procents genanvendelse i 2030.

Digitalisering øger kvalitet og bæredygtighed

I Coor er der stolthed og glæde over at skulle i gang med opgaven. Coor er førende i Norden på løsning af FM-opgaver, som løbende bliver udviklet og digitaliseret, fortæller Thomas Fog, direktør, IFM, Property og Innovation:

  • Et par gode eksempler er er vores waste management og vores vejrstationer. Hos DSB sætter vi sensorer på affaldscontainerne. Så tømmer vi dem, når de er fyldt, i stedet for at bruge kørsel og CO2 på bare at tjekke, om containeren er fuld.
  • Og vores hypermobile vejrstationer kan overvåge vejrforholdene lokalt, hvilket betyder, at vi fx kun rydder sne, når det er nødvendigt. Det skåner miljøet på grund af mindre kørsel og færre mængder tømidler.

Medarbejderne hos DSB får også glæde af FOOD by Coor´s kantinekoncept. Her er fokus på bæredygtighed, økologi og ikke mindst at skabe oplevelser og inspiration hos medarbejderne, fortæller Søren Kanne, divisionsdirektør, FOOD by Coor:

  • Vi vil inspirere medarbejderne med frisk fisk, økologisk gris og okse, og vind og skæve grøntsager, tilberedt på nye og spændende måder. Hos os går der aldrig hverdag i hverdagen, og vi er naturligvis stolte over at få lov til at skabe oplevelser og inspirere til madmod hos medarbejderne hos DSB.

Fakta om kontrakten

  • Kontrakten dækker intern service (reception, post m.m.) kantine, bygningsrengøring, space management, vagtservice, arealvedligehold og vintertjeneste samt waste management. Det er nyt, at aftalen omfatter arealpleje. Det ligger i dag i en særskilt kontrakt.
  • Omfanget udvides samtidig med et areal på cirka 650.000 kvm.
  • Kontrakten har opstart d. 1/10-2021 til 30/9-2026, med mulighed for forlængelse i max 3 år.