Sprog / Websted

Languages

Change site

Bæredygtighed

Envirosense: Coor kan hjælpe virksomheder med at reducere deres CO2-aftryk

Coors nye koncept, Envirosense, kan give virksomheder overblik over, hvordan deres kontorer og bygninger påvirker miljøet og klimaet. Ud fra det kan virksomhederne vælge at lave en køreplan mod en grønne arbejdsplads.

Bæredygtighed er fortsat er en topprioritet blandt virksomheder. Derfor er der også mange virksomheder, der er opmærksomme på, hvor meget deres kontorer og bygninger udleder af C02, og for mange er der behov for en transformation på det område.

”If you can´t measure it, you can´t manage it”

For at gøre en forskel, skal virksomhederne have indblik i og forstå, hvordan de bedst starter indsatsen mod en grønnere arbejdsplads. Nøglen til at minimere miljøpåvirkningen ligger i måling og forståelse af de underliggende drivkræfter bag det. Som organisation betyder det at anerkende, hvordan en virksomheds beslutninger påvirker medarbejderne på arbejdspladsen og i det lange løb også miljøet.

"Som FM-udbyder er vi i en unik position til at hjælpe vores kunder med at måle performance, sætte ambitioner og mål og hjælpe virksomhederne med at handle for at reducere deres CO2-emissioner. Derfor lancerer vi nu vores nye koncept, ”Environsense", siger Oscar Stjernborg, Head of Advisory, i Coor Group.

 

Syv nøgleområder for forandring

"Vi har identificeret syv nøgleområder, der skal adresseres i overgangen til en grønnere arbejdsplads; Hvordan vi planlægger og udnytter vores arbejdspladser, den måde, vi pendler på, den energi, vi bruger, den mad, vi spiser, hvor godt vi anvender en cirkulær tankegang, hvordan vi vælger varige forbrugsgoder, forbrugsstoffer og tjenester, hvordan vi håndterer vores affald, og hvor ansvarligt vi bruger vand. For at nå det fulde potentiale er vi også nødt til at ændre folks adfærd", siger Fredrik Sandqvist, Head of Innovation and Service Development, i Coor Group.

 

Hjælper virksomhederne på vej mod ESRS-standarden

Envirosense kan lette virksomhedernes vej mod ESRS-standarden ved at lette dataindsamlingsprocesser og give værdifuld indsigt som en del af virksomheden arbejde med ESRS, der er standarden for de nye CSRD-krav til virksomheder. ESRS er en standard for bæredygtigheds-rapportering, der har til formål at øge gennemsigtigheden og sammenligneligheden af, hvordan virksomheder påvirker mennesker og miljø.