Sprog / Websted

Languages

Change site

Coor med i banebrydende forsøg med probiotisk rengøring

Coor har førertrøjen på, når der afprøves nye metoder inden for erhvervsrengøring til glæde for miljøet og for kunderne. Via Novozymes´ startup-inkubator ”Hello Science” er Coor sammen med andre rengøringsvirksomheder og startups med til at afprøve probiotiske rengøring. Under probiotisk rengøring inkluderes bakterier med gode egenskaber i rengøringsproduktet. De gode bakterier kan fx hjælpe med at nedbryde skidt og holde fx sygdomsfremkaldende væk fra de behandlede overflader.  

Novozymes ser et stort potentiale i at bruge mikrober til at give langtidsholdbare rengøringseffekter. Ved at kombinere fem harmløse Bacillus arter med forskellige egenskaber har vi skabt et unikt mikrobielt blend, der kan understøtte eksisterende rengøringsløsninger ved at nedbryde mikroskopisk snavs og skabe gavnlige skift i indendørs mikrobiomet. Vi afventer resultaterne med spænding, siger Marta Kinnunen-Grubb (Industry Teknologi Specialist) som står bag af testen sammen med Jakob Herschend og Helene Bjerrum (fra Application Research) fra Novozymes.

Annette Vindstrup, divisionsdirektør, Cleaning, Coor, siger:
Coor og Novozymes har sammen en passion for åben innovation, fri og tilgængelig forskning for alle og nyskabende samarbejde som vejen til at løse klimakrisen og indfri verdensmålene. Hele verden har brug for rene hospitaler, institutioner og arbejdspladser, og Coor vil levere effektiv rengøring med respekt for vores jordklode. Vi er stolte af at være en del af denne rejse sammen med Novozymes mod mere bæredygtig og effektiv rengøring. Probiotisk rengøring kunne være en vej frem mod en renere og mere bæredygtig verden!

Forsøgene løber indtil slut maj, hvor der bliver foretaget ugentlige målinger af indeklima og hvilke mikroorganismer der findes på gulvet.

Klik her og læs mere.