Sprog / Websted

Languages

Change site

Køkkenchef inspirerer medarbejdere til nytænkning

Én af grundstenene i Coors vifte af serviceleverancer er kantinedrift. I alt driver Coor i Danmark 22 kantiner med over 100 ansatte. En af disse ansatte er Christian Jønquist Pedersen, som er 43 år og køkkenchef i Coors kantine hos Rigspolitiet på Polititorvet og Politigården i København.

Christian Jønquist PedersenTil daglig er Christian ikke kun køkkenchef i Coor, han er også far til William på fire år og passioneret omkring mad. Inden han blev køkkenchef i Coor, har Christian været kok på et fem-stjernet hotel i Schweiz i flere år og drevet selvstændig cateringvirksomhed.

Christian og hans i alt fem medarbejdere har dagligt 450-500 spisende gæster, et antal der har været stigende i de sidste 4-5 måneder: "Her på Polititorvet og Politigården serverer vi mad for op til 500 gæster hver dag, men hvis alle Coors (19) køkkenchefer slår sig sammen, kan vi håndtere arrangementer på op til 10.000 spisende gæster." Det er selvfølgelig ikke hver dag, der skal håndteres så store arrangementer i Coor, men køkkencheferne har fokus på, at det skal kunne lade sig gøre. Én af måderne at sikre en stærk faglig profil på er, at alle de produkter, der kan laves fra bunden, også bliver lavet fra bunden i kantinerne. Sådan lærer medarbejderne selv deres produkter at kende og ved, hvad det kræver af tid og råvarer at fremstille maden, så den er frisk og indbydende til alle typer arrangementer, store som små. Desuden har køkkencheferne deres egne små fif til, hvordan man kan indarbejde faglig læring i det daglige arbejde.

Vi arbejder med reglen om, at alle skal bidrage med nye opskrifter.

Christian Jønquist Pedersen, Køkkenchef i Coors kantine, Rigspolitiet på Polititorvet og Politigården i København

Christian fortæller: "Vi arbejder med reglen om, at alle skal bidrage med nye opskrifter. Det kan være en opskrift, de har fundet på nettet, en de selv har skabt eller er blevet inspireret til på anden måde. Når tiden tillader det, prøver vi opskrifterne af. På den måde får vi alle sammen ny inspiration og tvinges til at tænke i muligheder og dermed også sæsonens råvarer ind i madlavningen".

Endelig er Coors løbende forbedringsarbejde, der gælder for alle kontrakter og leverancer, også en god mulighed for at udvikle køkkenet generelt. Alle medarbejdere skal hvert år stille fem forbedringsforslag til deres eget arbejdsområde, og i kantinerne er det oplagt, at der stilles skarpt på kerneproduktet; den gode mad og de arbejdsgange, der er forbundet med den.