Søge
Sprog / Websted

Languages

Change site

Søge
coor

"Om det hjælper miljøet? Absolut!"

I dag har mange virksomheder en klar miljøprofil. Coors kunder er ingen undtagelse. For at udvikle og sikre miljøarbejdet i både egen virksomhed og på vegne af kunderne anvender Coor en unik miljømærkning - Coor Green Services.

For at gennemføre et vellykket miljøprogram skal man arbejde struktureret. Coor Green Services er et effektivt vurderingsværktøj, som anvendes til at kortlægge virksomheder og finde forbedringspotentiale inden for miljømæssige aspekter. Christian Mårtensson arbejder som kontraktchef hos Coor og synes, at værktøjet er vigtigt og fungerer fint.

− Når vores kunder outsourcer deres serviceydelser til os, overtager vi ansvaret, ikke bare for udførelsen, men også for udvikling og forbedring. Det er en del af vores forpligtelse proaktivt at komme med forslag til nye løsninger, som enten giver en omkostningsbesparelse, en kvalitetsforøgelse eller mindsker miljøpåvirkningen.

De seneste par år har Christian sammen med sine medarbejdere hos både DR og SAS gennemført en del miljøgennemgange med værktøjet Coor Green Services. Gennemgangen indebærer, at alle services som indgår i leverancerne kontrolleres. For hver service findes en række miljømæssige kriterier, som giver forskellige points.

− Vi besøger hvert sted for at kontrollere vores serviceydelser, interviewer medarbejdere samt leverandører. Det giver os et vigtigt billede af situationen og et godt grundlag for de konkrete forslag til miljøforbedringer, som vi præsenterer over for vores kunder, siger Christian Mårtensson.

Det er en del af vores forpligtelse proaktivt at komme med forslag til nye løsninger, som enten giver en omkostningsbesparelse, en kvalitetsforøgelse eller mindsker miljøpåvirkningen.

Christian Mårtensson, Kontraktchef, Coor Service Management i Danmark

Eksempler på tiltag er, at kopimaskinerne skal have dobbeltsidet udskrift som standard, at papir skal være miljømærket eller at kaffen er fairtrade-mærket. For rengøringen findes der retningslinjer for kemikalieanvendelse. Tiltagene er mange, og samlet kan de i høj grad påvirke en virksomheds miljøarbejde.

I løbet af årets Coor Green Services-revision i 2013 blev 125 kunders lokaliteter gennemgået. En virksomhed, der kommer op på 69 points, tildeles en sølvmedalje og ved 85 points en guldmedalje. Efter miljøauditeringen i 2013 blev 69 steder tildelt Coor Green Services Sølv og 25 steder Coor Green Services Guld.

− Coor gennemgår kriterierne hvert år og justerer pointniveauerne. De skal være udfordrende, men ikke umulige at opfylde. Jeg synes, at de kunder som præmieres skal være stolte. For at nå det kræves aktive valg og beslutninger, afslutter Christian Mårtensson.

Vil du vide mere om miljømærkningen Coor Green Services eller om resultatet af miljøauditeringen i 2013

Christian

Christian Mårtensson

Kontraktchef, Coor Danmark