Sprog / Websted

Languages

Change site

webshop

Sund take-away fra virksomhedens kantine

I flere og flere af de kantiner Coor driver, bliver det muligt for virksomhedernes medarbejdere at købe et sundt middagsmåltid med hjem til hele familien. Det giver både gladere og sundere medarbejdere.

Medarbejderpleje

Slut med hektiske indkøb, usunde færdigretter og stress ved kødgryderne. Sådan er hverdagen for medarbejderne hos en række af Coors kunder, der har indført en take-away-ordning for deres ansatte, så de kan bestille et sundt og nærende aftenmåltid inde i Coors webshop og tage det med hjem direkte fra kantinen på deres arbejdsplads.

Balancen mellem arbejde og fritid kan være svær. Alle undersøgelser viser, at hvis vi selv skulle vælge, hvad vi vil bruge mere tid på, så er det at være sammen med vores familie. Men det kan være svært at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Søren Kanne, Fagchef for cateringdivisionen, FOOD by Coor, hos Coor- Tid er en mangelvare hos børnefamilierne i dag. Med en take-away-ordning slipper medarbejderne for køen i supermarkedet og for at have travlt hjemme i køkkenet. Og så er det sundere end take-away fra det lokale pizzaria, forklarer chef for Coors Cateringdivision, FOOD by Coor, Søren Kanne.

Mindsker sygefravær og stress

Et forskningsprojekt under ledelse af Kræftens Bekæmpelse og støttet af Det Strategiske Forskningsråd, undersøgte over en periode på tre år virkningen for medarbejdere af at have en ordning med take-away i deres kantine. De konkluderede, at blandt fordelene var færre sygedage, fordi medarbejderne i langt højere grad holder sig fra usunde alternativer, og mindre stress, fordi medarbejderne på travle dage kan hente familiens aftensmåltid i kantinen og slippe for bøvlet med indkøb og madlavning.

Med en take-away-ordning slipper medarbejderne for køen i supermarkedet og for at have travlt hjemme i køkkenet.

Søren Kanne, Fagchef, FOOD by Coor

- Udgangspunktet for webshoppen var at gøre livet nemmere for medarbejderne. At give dem den bekvemmelighed, at de ikke skal stresse over aftensmaden. I den forbindelse er sundhed ikke sekundært, tværtimod har det altid været centralt i vores filosofi, at der var sund og nærende mad i kantinerne, så den del er ikke ny, forklarer Søren Kanne.

Meget mere end bare en kantine

For Søren Kanne var kantine take-away bare første skridt, og med etableringen af webshoppen, var logistikken på plads. Endvidere sælges der nu også både fersk kylling og frisk fisk fra webshoppen til afhentning i kantinen, og der er mere på vej.

- Vi er startet med det, vi selv kan levere direkte fra vores kantiner, samt en række sæsonbetingede varer som påskeæg og blomster til mors dag, men tanken er, at vi hen ad vejen også skal tilbyde grøntsager, vin, blomster, olie og chokolade, efterhånden som vi får de forskellige leverandører med på ordningen, forklarer han.

Det handler i det hele taget om at gøre livet så nemt for medarbejderne som muligt, samtidig med, at det er økonomisk attraktivt.

- Priserne i take away-shoppene er rimelige, fortæller Søren Kanne,...vi kan ikke konkurrere med Netto, men det er heller ikke dem, du skal sammenligne os med. Vores råvarer har den kvalitet, du finder hos slagteren eller i fiskebutikken.

Alle varerne i webshoppen lever op til Coors principper i 'FOOD by Coor', der er de retningslinjer for sunde og nærende måltider, der arbejdes efter i Coors Cateringdivision. Det indebærer blandt andet brug af sæsonens råvarer, høj grad af økologi og godt håndværk, dvs. man benytter sig af uddannet arbejdskraft og laver maden fra grunden.

Sören

Søren Kanne

Fagchef for cateringdivisionen, FOOD by Coor